Har du ännu inte upptäckt auberginepizza har du mycket att se fram emot!
Det här receptet låter dig upptäcka hemmagjord pizza på ett helt nytt sätt. Matig, tjock pizzabotten med en smakrik tomatsås som toppas med ugnsrostad aubergine och smält mozzarella.
Ingredienser:
Aubergine 1st
Olivolja
Salt
Peppar
1 paket Pizzadeg
Tomatsås med Chili 330ml
Riven mozzarella 100g
Chiliflakes 1msk
Babyspenat 1 påse
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skiva auberginerna i centimetertjocka skivor och lägg tätt ihop på en ugnsplåt med papper på. Pensla båda sidor med olivolja.
2. Krydda med en nypa salt och peppar och rosta i ugnen i 10-15 min, eller tills aubergineskivorna är mjuka.
3. Rulla ut pizzadegen och det medföljande bakplåtspappret på en plåt. Bre tomatsåsen i ett jämnt lager över botten.
4. Toppa med ugnsrostad aubergine och riven mozzarella.
5. Tillaga pizzan i ugnen tills botten är gyllene och osten bubblar, 10-15 min.
6. Smula över chiliflakes.
7. Garnera med babyspenat, skär pizzan i slices och middagen är serverad.
Smaklig måltid!