För bästa upplevelse på denna sidan använder vi oss av cookies. Genom att fortsätta på denna sidan accepterar du vår användning av cookies. Mer info

Auberginepizza

Team Gourmetrummet Recept
Har du ännu inte upptäckt auberginepizza har du mycket att se fram emot! Det här receptet låter dig upptäcka hemmagjord pizza på ett helt nytt sätt. Matig, tjock pizzabotten med en smakrik tomatsås som toppas med ugnsrostad aubergine och smält mozzarella. 
⁣⁠
Ingredienser:⁣⁠
Aubergine 1st 
Olivolja ⁣⁠
Salt 
Peppar⁣⁠
1 paket Pizzadeg ⁣⁠
Tomatsås med Chili 330ml 
Riven mozzarella 100g 
Chiliflakes 1msk 
Babyspenat 1 påse⁣⁠
⁣⁠
Tillagning:⁣⁠
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skiva auberginerna i centimetertjocka skivor och lägg tätt ihop på en ugnsplåt med papper på. Pensla båda sidor med olivolja.⁣⁠
2. Krydda med en nypa salt och peppar och rosta i ugnen i 10-15 min, eller tills aubergineskivorna är mjuka.⁣⁠
3. Rulla ut pizzadegen och det medföljande bakplåtspappret på en plåt. Bre tomatsåsen i ett jämnt lager över botten.⁣⁠
4. Toppa med ugnsrostad aubergine och riven mozzarella.⁣⁠
5. Tillaga pizzan i ugnen tills botten är gyllene och osten bubblar, 10-15 min.⁣⁠
6. Smula över chiliflakes.⁣⁠
7. Garnera med babyspenat, skär pizzan i slices och middagen är serverad.⁣⁠
⁣⁠
Smaklig måltid!

Kommentarer

Inga kommentarer för tillfället!

Skriv din kommentar

Söndag Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November December

Skapa nytt konto

Har du redan ett konto?
Logga in istället Eller Återställ lösenord

Mina favoriter

close

Inga favoritprodukter har fastställts än.