För bästa upplevelse på denna sidan använder vi oss av cookies. Genom att fortsätta på denna sidan accepterar du vår användning av cookies. Mer info

Cavatelli med Bläckfisk & Bondbönscreme

Team Gourmetrummet Recept
Extra Virgin Anfora Fantasia med sin subtila smak gifter sig perfekt med den milda bläckfisken. Toppa gärna med hackad tomat vid servering.

För 4 personer

Tid 40 minuter + 10 timmar för bondbönorna

Ingredienser:
320 gram Cavatellipasta
500 gram torkade bondbönor
200 gram bläckfisk
50 gram selleri
30 gram lök
Extra Virgin Anfora Fantasia 
1 klyfta vitlök
färsk persilja

Tillagning:
1. Blötlägg bondbönorna i 10 timmar.
2. Skölj av bönorna och häll i en kastrull tillsammans med vatten, selleri, lök och salt. Låt sjuda i 30 minuter.
3. Ta bort från värmen när sellerin och löken är genomkokt och mixa tillsammans med olivolja till en slät puré.
4. Skölj och rensa bläckfisken under rinnande vatten, skär i bitar.
5. Värm 2 msk olivolja i en panna och bryn vitlöken, lägg i bläckfisken och låt steka några minuter.
6. Koka pastan al dente och vänd sedan ner den i bläckfisksåsen.
7. Portionera ut bondbönspurén på tallrikar och häll över bläckfisksåsen. 
8. Ringla över olivolja och servera.

Kommentarer

Inga kommentarer för tillfället!

Skriv din kommentar

Söndag Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November December

Skapa nytt konto

Har du redan ett konto?
Logga in istället Eller Återställ lösenord

Mina favoriter

close

Inga favoritprodukter har fastställts än.