För bästa upplevelse på denna sidan använder vi oss av cookies. Genom att fortsätta på denna sidan accepterar du vår användning av cookies. Mer info

Fakta om Vinäger

Team Gourmetrummet Recept
Vinäger är en smaksättare som framställs genom att man jäser vin, risvin, öl eller cider.

Det tar tre till fyra veckor för vätskan att oxidera och förvandlas till vinäger. Slutprodukten får smak av den dryck den har framställts av.

Balsamvinäger skiljer sig dock från övriga sorter, och görs på färsk druvmust som kokas och sedan jäses för att sedan lagras i minst 12 år.

Det finns fyra typer av vinäger: rödvinsvinäger, vitvinsvinäger, äkta balsamvinäger och äppelcidervinäger.

Smaken på vinäger varierar från riktigt sura och sträva till söta och lena. Det är även vanligt att vinägern smaksätts med bland annat frukt, bär, nötter eller örter. Då är det oftast vit vinäger som smaksätts.

I matlagning används vinäger på allehanda sätt, till dressing, i majonnäs, till marinering, vid stekning av fisk som blir lite fastare och vitare samt vid stekning av kött.

Kommentarer

Inga kommentarer för tillfället!

Skriv din kommentar

Söndag Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November December

Skapa nytt konto

Har du redan ett konto?
Logga in istället Eller Återställ lösenord

Mina favoriter

close

Inga favoritprodukter har fastställts än.