För bästa upplevelse på denna sidan använder vi oss av cookies. Genom att fortsätta på denna sidan accepterar du vår användning av cookies. Mer info

Gravlax med Dijon- & Honungssås

Team Gourmetrummet Recept 115

Tillagningstid: 15 minuter

För 4-6 personer

Ingredienser:
500gr lax
50g grovt salt
30g rörsocker
1 tsk rosépeppar
nymalen svartpeppar
1 litet knippe dill
zest av 1 lime
2 msk dijonsenap
2 msk honung
1 msk champagnevinäger
1 msk rapsolja
salt & peppar

Instruktioner:
1. Blanda grovt salt, rörsocker, Iimezest och grovt mald rosépeppar. Hacka I dillen och häll i nymalen svartpeppar.

2. Skär bort eventuellt skinn från laxen. Lägg halva saltblandningen i botten av en form, lägg sedan över laxen. Häll över resten av blandningen och massera in den i fisken. Se till att hela laxen är täckt. Täck ordentligt med plastfolie och ställ in i kylen minst 48 timmar.

3. Dags för såsen! Blanda senap honung och vinäger. Salta och peppra, blanda i ungefär 2 msk färsk dill.

4. Skrapa bort kryddorna ordentligt och skär i tunna skivor.

5. Häll över dijon- och honungs-såsen. Servera på rågbröd eller snittar.

Kommentarer

Inga kommentarer för tillfället!

Skriv din kommentar

Söndag Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November December

Skapa nytt konto

Har du redan ett konto?
Logga in istället Eller Återställ lösenord

Mina favoriter

close

Inga favoritprodukter har fastställts än.