För bästa upplevelse på denna sidan använder vi oss av cookies. Genom att fortsätta på denna sidan accepterar du vår användning av cookies. Mer info

Krämig Vegetarisk Gryta med Dijonsenap Dragon

Team Gourmetrummet Recept 240
En gryta med mycket smak!

Ingredienser:
1 kg potatis, gärna rödskalig
olivolja Extra Virgin Olivolja Anfora Fantasia
600g quornbitar
0,5tsk salt
0,5tsk peppar
2 msk rapsolja, att steka i
3 klyftor vitlök
1 gul lök
4 dl crème fraiche (kan bytas till havre fraiche)
2 tsk mörk soja
1 msk äppelcidervinäger
4 msk dragon, torkad
2 msk grönsaksfond
2 msk Dijonsenap Dragon 
8 soltorkade tomater, klippta i bitar

Till servering
Blandad sallad

Tillagning:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skiva potatisen i 0,5 cm skivor.
3. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Salta potatisen. Ringla över olivolja. Baka i ca 25 minuter.
4. Salta och peppra quorn och stek den sedan i rapsolja.
5. Hacka lök och vitlök. Stek lök och vitlök i stekpannan med quorn på medelvärme i ca 5 minuter.
6. Tillsätt quorn, vinäger, crème fraiche, dragon, fond, senap och soltorkade tomater.
7. Rör om så allt blandas väl. Låt puttra 5 minuter.
8. Servera med potatisen och gärna en sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer för tillfället!

Skriv din kommentar

Söndag Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November December

Skapa nytt konto

Har du redan ett konto?
Logga in istället Eller Återställ lösenord

Mina favoriter

close

Inga favoritprodukter har fastställts än.