För bästa upplevelse på denna sidan använder vi oss av cookies. Genom att fortsätta på denna sidan accepterar du vår användning av cookies. Mer info

Pasta med smak av havet

Team Gourmetrummet Recept 59
Recept av Mats Westergren  @m_ace_ing_kitchen på instagram. (Facebook)

Ingredienser:

Pasta Mezzi Rigatoni från Delverde (beräkna på ca 70g/person)
2msk olivolja, extra virgin
200g färska eller tinade räkor
3 st vitlöksklyftor
1/2 st röd chili eller 1tsk chili flakes
1 st rödlök
2msk tomatpuré
10-12st körsbärstomater
1dl vitt vin
3msk hummerfond
3dl matlagningsgrädde
2dl pastavatten
1st citron, både saft & zest
1 kruka dill

Tillagning:

  1. Börja med att koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Spara sedan 2-3dl av pastavattnet innan du häller av den.
  2. Skiva vitlök, röd chili & rödlök. Halvera körsbärstomaterna. Finhacka dillen, spara några fina kvistar till garnering.
  3. Hetta upp en panna med olivolja till medelvärme. Lägg i vitlök, rödlök & röd chili. Låt allt bli mjukt, tar ca 5-6min. Tillsätt tomatpuré & körsbärstomater. Låt fräsa med en stund tills körsbärstomaterna karamelliseras.
  4. Häll på vitt vin och låt det koka bort. Tillsätt sedan hummerfond & matlagningsgrädde. Låt sjuda till önskad konsistens.
  5. Vänd ner räkor (spara några fina till garnering) & dillen. Smaka av med citronzest & saft.
  6. Vänd sedan i pastan & späd med pastavatten tills du får en krämig sås.
  7. Garnera anrättningen med fler räkor & fina dillkvistar.

Kommentarer

Inga kommentarer för tillfället!

Skriv din kommentar

Söndag Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November December

Skapa nytt konto

Har du redan ett konto?
Logga in istället Eller Återställ lösenord

Mina favoriter

close

Inga favoritprodukter har fastställts än.