För bästa upplevelse på denna sidan använder vi oss av cookies. Genom att fortsätta på denna sidan accepterar du vår användning av cookies. Mer info

Picanha på rostad Ciabatta med Senapsgrädde

Team Gourmetrummet Recept 32
Pichanha är en styckdetalj med ursprung i Brasilien som börjat bli populär här hemma.

Fråga efter rostbifflock med kappa (fettrand) i butik.

Tillagningstid 55 min
För 4 pers

Ingredienser:
Senapsgrädde:
2,5 dl grädde
3 msk Dijonsenap Finmalen (eller mer för dig som föredrar starkare smak!)
En liten näve hackad bladpersilja
Svartpeppar

Picanha:
1 Picanha (rostbifflock med kappa)
Extra Virgin Olivolja Anfora Fantasia
NoMu BBQ Rub

Ciabatta toast:
1 Ciabatta
Extra Virgin Olivolja Anfora Fantasia
En näve ruccola

Tillagning: 
1. Häll grädden i en liten kastrull och sjud över medelvärme tills den kokat ner till en tredjedel. Ju längre du kokar desto tjockare blir såsen.
2. Ta av kastrullen från plattan och vispa i senap och persilja, smaka av med svartpeppar och ställ åt sidan.
3. Skär ut ett rutmönster i fettet på rosbifflocket, krydda generöst med NoMu BBQ Rub, gnugga sedan in olivoljan.
4. Grilla 3 minuter per sida för medium rare, lägg till 2 minuter per sida om du hellre vill ha medium. Låt köttet vila i 10 minuter innan servering.
5. Värm på senapsgrädden och pensla några skivor ciabatta med olivolja. Grilla dem sedan lätt.
6. Skär köttet i tunna skivor och lägg på brödet tillsammans med en klick senapsgrädde och garnera med ruccola. Servera genast

Kommentarer

Inga kommentarer för tillfället!

Skriv din kommentar

Söndag Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November December

Skapa nytt konto

Har du redan ett konto?
Logga in istället Eller Återställ lösenord

Mina favoriter

close

Inga favoritprodukter har fastställts än.