För bästa upplevelse på denna sidan använder vi oss av cookies. Genom att fortsätta på denna sidan accepterar du vår användning av cookies. Mer info

Ugnsbakad Lax med Grönsaker & inlagd Citron

Team Gourmetrummet Recept
Stressiga dagar är ugnsrätter som himlasända. Med det här enkla receptet fixar du snabbt och lätt en näringsriktig måltid. Laxen bidrar med omega-3 och grönsakerna ger en välkommen vitaminboost.

Tillagningstid 40 min

Till 4 Pers

Ingredienser:
4 laxfiléer
20 körsbärstomater
250g champinjoner
200g sockerärter
4 klyftor Inlagda citroner från Marocko 
1msk riven ingefära
rostade sesamfrön

till såsen:
2msk sesamolja
3msk soja
3msk teriyakisås
Svartpeppar
Himalayasalt

Tillagning:
1. Förvärm ugnen till 200°C.
2. Lägg laxfiléerna i en smord ugnsform tillsammans med svampen, sockerärterna och körsbärstomaterna.
3. Pressa citronklyftorna över och lägg dem sedan i formen med resten av grönsakerna.
4. Strö över den rivna ingefäran.
5. Häll samman ingredienserna till såsen och rör om, häll över ugnsformen.
6. Strö över sesamfrön och blanda alltsammans ordentligt med händerna.
7. Grädda i ugn i 20 minuter.
8. Servera!

Kommentarer

Inga kommentarer för tillfället!

Skriv din kommentar

Söndag Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November December

Skapa nytt konto

Har du redan ett konto?
Logga in istället Eller Återställ lösenord

Mina favoriter

close

Inga favoritprodukter har fastställts än.