Extra Virgin Anfora Fantasia med sin subtila smak gifter sig perfekt med den milda bläckfisken. Toppa gärna med hackad tomat vid servering.
För 4 personer
Tid 40 minuter + 10 timmar för bondbönorna
Ingredienser:
320 gram Cavatellipasta
500 gram torkade bondbönor
200 gram bläckfisk
50 gram selleri
30 gram lök
Extra Virgin Anfora Fantasia
1 klyfta vitlök
färsk persilja
Tillagning:
1. Blötlägg bondbönorna i 10 timmar.
2. Skölj av bönorna och häll i en kastrull tillsammans med vatten, selleri, lök och salt. Låt sjuda i 30 minuter.
3. Ta bort från värmen när sellerin och löken är genomkokt och mixa tillsammans med olivolja till en slät puré.
4. Skölj och rensa bläckfisken under rinnande vatten, skär i bitar.
5. Värm 2 msk olivolja i en panna och bryn vitlöken, lägg i bläckfisken och låt steka några minuter.
6. Koka pastan al dente och vänd sedan ner den i bläckfisksåsen.
7. Portionera ut bondbönspurén på tallrikar och häll över bläckfisksåsen.
8. Ringla över olivolja och servera.