Chili Fettuccine med Paprika, Vitlök & Sardeller

Får vi fresta med en snabblagad lunch från La Campofilone? Chili Fettuccine på sicilianskt vis med paprika, vitlök och sardeller. Helt underbart!

Ingredienser:
250g La Campofilone Fettuccine Chili⁠
2 paprika⁠
1 färsk vitlök⁠
russin⁠
150g sardeller⁠
persilja⁠
ströbröd⁠
extra jungfruolivolja⁠
salt⁠
peppar⁠

Tillagning:

  1. Krossa och bryn en färsk vitlök tillsammans med olivolja i en traktörpanna, lägg i sardellerna efter någon minut och låt dem få färg.
  2. Häll i russin. Strimla paprikan och sautera i 10 minuter, tills de mjuknat. ⁠
  3. Koka fettuccine i rikligt med saltat vatten, låt den rinna av – spara en liten del vatten! – och sautera i pannan tillsammans med såsen och en slev pastavatten.⁠
  4. Häll till sist över ströbröd och persilja. ⁠
  5. Rör om i några minuter, smaka av med salt och peppar, servera!⁠
Varukorg