Får vi fresta med en snabblagad lunch från La Campofilone? Chili Fettuccine på sicilianskt vis med paprika, vitlök och sardeller. Helt underbart!
Ingredienser:
250g La Campofilone Fettuccine Chili
2 paprika
1 färsk vitlök
russin
150g sardeller
persilja
ströbröd
extra jungfruolivolja
salt
peppar
Tillagning:
- Krossa och bryn en färsk vitlök tillsammans med olivolja i en traktörpanna, lägg i sardellerna efter någon minut och låt dem få färg.
- Häll i russin. Strimla paprikan och sautera i 10 minuter, tills de mjuknat.
- Koka fettuccine i rikligt med saltat vatten, låt den rinna av – spara en liten del vatten! – och sautera i pannan tillsammans med såsen och en slev pastavatten.
- Häll till sist över ströbröd och persilja.
- Rör om i några minuter, smaka av med salt och peppar, servera!