Chokladkaka med kastanjekräm

Imponera på gästerna med franskt fika! Den här underbara choklad- & kastanje-kakan är både lätt och snabb att baka, men det bästa är att den smakar gudomligt. Med sin perfekt krämiga konsistens påminner den lite om en kladdkaka, vi serverar den också likadant  – med en klick vispad grädde.

För 8 personer
Tillagningstid: ca 35 min

Ingredienser:
100g mörk choklad (minst ca 65% kakaohalt)
100 g smör (+ 1msk för att smöra formen)
500g Sötad Kastanjepuré (2 burkar)
3 ägg
Vispad grädde

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 150°C
  2. Smält chokladen tillsammans med smöret i ett vattenbad. Rör till en slät smet.
  3. Tillsätt kastanjekrämen under vispning. Vispa äggen och tillsätt gradvis till smeten. Rör ihop till en slät smet.
  4. Häll smeten i en smord och mjölad bakform.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 20-30 minuter, eller till önskad konsistens.
  6. Servera med vispad grädde!

Tips! Kakan går lika bra att göra i muffinsformar, justera tiden därefter.

Varukorg