Fredagsmiddagen blev en ganska snabb pasta tagliatelle i en sås med fläskfilé, egenplockad Karl-Johan svamp, dijonsenap, olivolja smaksatt med chili, vitlök, gul lök, körsbärstomater, tomatpuré, salladslök, vitvinsvinäger paprikapulver, timjan, mejram & rosmarin & persilja. Den toppades naturligtvis med rikligt av riven lagrad parmesan.
För 4 Personer
Ingredienser:
250g pasta tagliatelle ekologisk
200g fläskfilé, tärnad eller strimlad
2msk olivolja, extra virgin med chili
1 gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
2dl svamp ex. champinjoner eller Karl-Johan, skivade
1msk tomatpuré
8-10st körsbärstomater, kvartade
2 rågade matskedar dijonsenap provençale
2dl matlagningsgrädde2
dl pastavatten
1msk paprikapulver
1msk mejram
1msk timjan
1msk rosmarin
1dl finhackad persilja
1 salladslök, skivad
Riven parmesan
Salt & peppar
Tillagning
1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Hetta upp en panna med olivoljan. Fräs vitlök och gul lök mjukt. Tillsätt fläskfilé och låt den få fin färg.
3. I med svampen och fräs bort vätskan. Sedan i med tomatpuré och fräs någon minut.
4. Tillsätt grädde, dijonsenap, körsbärstomaterna och de torra kryddorna. Låt såsen koka ihop.
5. Häll av pastan och spara pastavatten. Vänd i persilja och salladslöken. Späd med pastavattnet till lagom konsistens. Smaka av med vitvinsvinäger, salt och peppar.
6. Vänd ner pastan och blanda väl. Toppa med finriven parmesan.
LYCKA TILL!