Exotisk panna cotta

Panna cotta är en klassiker som alltid funkar, den ser bra ut på tallriken och den smakar ljuvligt.

Den syrliga smaken av ananas ger en läcker tropisk touch och lyfter desserten till nya höjder.

Tillagningstid: 20 Min + 6 Tim i kyl
För 4 Personer

Ingredienser:
Till Panna Cotta

1 dl mjölk
3 dl vispgrädde
20 g vaniljsocker (ca 1 & ½ msk)
2 dl Dessertsås Ananas & Kokos
3 ark gelatin (4g)
Garnering
4 skivor ananas
Citrongräs
Kokosflingor
2 dl Dessertsås Ananas & Kokos

Tillagning:
1. Blötlägg gelatinarken i en skål kallt vatten. Koka upp grädde, mjölk och dessertsås med vaniljsockret.
2. Ta bort kastrullen från plattan och lägg i de mjuknade gelatinarken, rör om så de löses upp helt.
3. Fördela gräddblandningen i 4 formar och ställ in i kylen i 6 timmar.
4. Skeda upp Ananas & Kokos-sås på desserttallrikar och vänd över pannacottan
5. Toppa din dessert med färsk ananas, kokosflingor och citrongräs.
6. Servera och njut!

Varukorg