Gratinerad potatis med kantarell och snigel.
För 4 personer
Tillagningstid 30-45 minuter
Ingredienser:
4 stora potatisar
24 Helix Bougorgne Sniglar
50g kantareller
Ströbröd
Till vitlöksbéchamel:
2,5 dl mjölk
25 g smör
1 msk mjöl
2 klyftor hackad vitlök
2 msk hackad färsk persilja
Tillagning:
1. Tvätta potatisen ordentligt men lämna skalet på.
2. Ångkoka i 20 minuter, låt svalna. Dela dem sedan på längden och gröp ur dem.
3. Låt sniglarna (och kantarellerna, om du använder konserverade) rinna av, skär kantarellerna i bitar.
4. Garnera varje potatishalva med 3 sniglar och en tesked kantareller.
5. Förvärm ugnen till 200°C.
6. Förbered vitlöksbéchamelen genom att smälta smöret i en kastrull på låg värme. När det är helt smält häll i mjölet och vispa kraftigt. Häll i en tredjedel av mjölken under omrörning, fortsätt hälla i mjölk och vispa tills den är slut.
7. Rör ned den hackade vitlöken och persiljan, blanda väl.
8. Häll bechamelen över potatisen, strö över ströbröd och lägg i en gratängform.
9. Grädda i ugn 5-10 minuter, tills de blivit gyllene.
10. Servera!