Gravlax med Dijon- & Honungssås

Tillagningstid: 15 minuter

För 4-6 personer

Ingredienser:
500gr lax
50g grovt salt
30g rörsocker
1 tsk rosépeppar
nymalen svartpeppar
1 litet knippe dill
zest av 1 lime
2 msk dijonsenap
2 msk honung
1 msk champagnevinäger
1 msk rapsolja
salt & peppar

Instruktioner:
1. Blanda grovt salt, rörsocker, Iimezest och grovt mald rosépeppar. Hacka I dillen och häll i nymalen svartpeppar.

2. Skär bort eventuellt skinn från laxen. Lägg halva saltblandningen i botten av en form, lägg sedan över laxen. Häll över resten av blandningen och massera in den i fisken. Se till att hela laxen är täckt. Täck ordentligt med plastfolie och ställ in i kylen minst 48 timmar.

3. Dags för såsen! Blanda senap honung och vinäger. Salta och peppra, blanda i ungefär 2 msk färsk dill.

4. Skrapa bort kryddorna ordentligt och skär i tunna skivor.

5. Häll över dijon- och honungs-såsen. Servera på rågbröd eller snittar.

Varukorg