En grönsakssoppa är inte bara mättande och värmande såhär på höstkanten, det är också ett perfekt sätt att rensa bland grönsakerna i kylskåpet.
För 4 Pers
Ingredienser:
Soppa:
1 msk Extra Virgin Olivolja Anfora Fantasia
1 msk smör
1 lök
½ purjolök
1 tsk NoMu One For All rub
1 krossad vitlöksklyfta
2 skalde stora morötter
2 stjälkar selleri
250g skalad potatis
1 burk ekologiska krossade tomater
1 tsk socker
5 dl grönsaksbuljong
2 burkar cannellinibönor, sköljda och avrunna
½ squash
en klick crème fraiche eller grädde
Krutonger:
5 skivor ciabatta, tärnad
2 msk extra jungfruolivolja
Tillagning:
1. Tärna grönsakerna.
2. Värm olivolja och smör i en stor gryta och fräs löken tills den är mjuk och genomskinlig.
3. Lägg i purjolöken, NoMu One For All krydddan och vitlöken och låt bryna en minut eller två.
4. Häll sedan i potatis, selleri och morötter, rör om ordentligt och låt puttra tills de mjuknat.
5. Häll i tomaterna, sockret, cannellinibönorna och grönsaksbuljongen, lägg på locket. Koka upp och låt sjuda tills grönsakerna är genomkokta.
6. Lägg i den tärnade squashen och låt koka med i ca 5 minuter.
7. Ta soppan av plattan och mixa slät med mixerstav, smaka av med salt och peppar vid behov.
8. Häll i en skvätt grädde eller en klick crème fraiche vid servering.
För att göra krutonger:
1. Lägg den tärnade ciabattan i en het stekpanna och häll över olivoljan.
2. Rör om ordentligt och stek tills brödet blir gyllene och krispigt.
3. Gör krutongerna precis innan servering så de håller sig krispiga.