Kall Tomat- & Basilikasoppa

Med en mixer eller mixerstav går det lätt att laga en fräsch soppa. Den här smakar mustigt av tomat och basilika.

För 4 pers

Ingredienser:
4 mogna tomater
10 färska basilikablad
1 färsk lök
1/2 grön paprika
2 msk Sherryvinäger
4 msk Extra Virgin Olivolja Anfora Fantasia
1 krm salt
Några rundor med pepparkvarn
80 g Parmigiano Reggiano, riven

Tillagning:
1. Skölj och skala alla grönsaker.
2. Lägg alla ingredienser utom parmesan i mixerskålen och mixa slätt. Verkar soppan tjock kan du tillsätta lite vatten och mixa igen. Smaka av.
3. Häll upp i bodegaglas och ställ kallt.
4. Förvärm ugnen till 200°. Lägg ut cirklar av parmesan på en plåt med bakplåtspapper, skjut in en tandpetare av trä i varje. Värm i ugnen i 4 minuter, låt svalna helt innan du tar loss ”parmesanklubborna” från pappret.
5. Dekorera varje glas med en parmesanklubba och en bit färsk parmesan. Klart att servera!

Varukorg