Proteinrikt kött tillsammans med nyttiga rotsaker och äpplen piggar upp och ger energi.
4 Port
Ingredienser:
1 msk Extra Virgin Olivolja Anfora Fantasia
250g magert nötkött, ansat på fett och tärnat
1 lök, finhackad
600g färska rödbetor, grovt rivna
1 stor morot, grovt riven
1 äpple
1 tsk Mild Paprikakrydda
1 tsk hel kummin
1 tsk fänkålsfrön
1 liter köttbuljong
1 msk rödvinsvinäger
150g grekisk yoghurt
2 msk hackad färsk dill
salt och peppar
Tillagning:
1. Hetta upp olivoljan i en stor kastrull, lägg i köttet och bryn det runt om på medelvärme i 5 minuter.
2. Tillsätt löken och stek i 5 minuter under omrörning, tills den fått färg.
3. Tillsätt rödbetor, morot och rivet äpple.
4. Strö över paprikapulver, kummin, och fänkålsfrön, häll därefter i buljongen.
5. Tillsätt vinägern och koka upp under omrörning.
6. Sjud under lock, rör om då och då, i 45 minuter eller tills köttet är mjukt.
7. Smaka eventuellt av med salt och peppar när soppan är klar.
8. Häll upp soppan i varma skålar, garnera med yoghurt och dill, servera genast.