Tips på en riktigt smaskig söndagsmiddag!
I det här receptet kommer svampsmaken verkligen till sin rätt tillsammans med pasta paccheri och svart tryffelolja.
För 4 Personer
Ingredienser:
400g Paccheri
350g Skogschampinjoner
2st Schalottenlökar
1st Vitlöksklyfta
150g Prästost
2 msk Smör
1/2 tsk Salt
1 krm Tellicherry Svartpeppar
2 1/2 dl Matlagningsgrädde
1 tsk Svart Tryffelolja
Tillbehör
Strimlad färsk persilja
Nymalen svartpeppar
Tillagning
1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
2. Rensa svampen och skär den i mindre bitar. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Riv osten.
3. Stek svampen i smör tills den fått fin färg. Tillsätt lök och vitlök och låt fräsa ytterligare 2–3 min. Krydda med salt och tellicherrypeppar.
4. Häll i grädden och låt puttra ca 3 min. Tillsätt den svarta tryffeloljan.
5. Låt pastan rinna av och blanda ner den i såsen. Tillsätt osten och rör runt ordentligt.
6. Servera i djupa tallrikar med persilja och rikligt med peppar.
#gourmetrummet
#söndagsmiddag
#recept
#mat
#matprat
#tryffel
#tryffelolja