Krämig paccheri med skogschampinjoner och svart tryffelolja

Tips på en riktigt smaskig söndagsmiddag!

 


I det här receptet kommer svampsmaken verkligen till sin rätt tillsammans med pasta paccheri och svart tryffelolja. ⁣⁣
⁣⁣
För 4 Personer⁣⁣
Ingredienser:⁣⁣
400g Paccheri
350g Skogschampinjoner⁣⁣
2st Schalottenlökar⁣⁣
1st Vitlöksklyfta⁣⁣
150g Prästost⁣⁣
2 msk Smör⁣⁣
1/2 tsk Salt⁣⁣
1 krm Tellicherry Svartpeppar ⁣⁣
2 1/2 dl Matlagningsgrädde⁣⁣
1 tsk Svart Tryffelolja⁣⁣
⁣⁣
Tillbehör⁣⁣
Strimlad färsk persilja⁣⁣
Nymalen svartpeppar ⁣⁣
⁣⁣
Tillagning⁣⁣
1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.⁣⁣
2. Rensa svampen och skär den i mindre bitar. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Riv osten.⁣⁣
3. Stek svampen i smör tills den fått fin färg. Tillsätt lök och ­vitlök och låt fräsa ytterligare 2–3 min. Krydda med salt och tellicherrypeppar.⁣⁣
4. Häll i grädden och låt puttra ca 3 min. Tillsätt den svarta tryffeloljan.⁣⁣
5. Låt pastan rinna av och blanda ner den i såsen. Tillsätt osten och rör runt ordentligt.⁣⁣
6. Servera i djupa tallrikar med persilja och rikligt med peppar.⁣⁣

#gourmetrummet⁣⁣
#söndagsmiddag⁣⁣
#recept⁣⁣
#mat⁣⁣
#matprat⁣⁣
#tryffel⁣⁣
#tryffelolja⁣⁣

Varukorg