Krämig Soppa på Morotspesto

Snabblagad och nyttig soppa med underbar smak av färska morötter.

Ingredienser för 1 portion
1 burk morotspesto á 135g
Brödkrutonger
Riven Grana Padano
Ca 2 dl grönsaksbuljong
1 vitlöksklyfta
Färsk basilika
Gräslök
Olivolja
Peppar

Tillagning

  1. Bryn en klyfta vitlök i lite olivolja i en non-stick panna på låg värme.
  2. Rör under tiden morotspeston i en ny panna, häll över grönsaksbuljongen och värm på låg värme några minuter.
  3. Ta bort vitlöksklyftan ur den första pannan och häll i en näve brödkrutonger, bryn lätt för att låta dem få smak av vitlöksoljan.
  4. Droppa lite olivolja i sopptallriken och häll i den varma morotsoppan, häll över några matskedar riven grana padano, krutongerna, lite finhackad gräslök och dekorera avslutningsvis med några basilikablad. Smaka av med peppar.
  5. Servera varmt!
Varukorg