Lentejas Con Chorizo

Linser med chorizo är rätt och slätt namnet på den här rätten med spanskt ursprung som är en rustik soppa som klarar sig själv på spisen medan du gör annat.

Ingredienser:

3,5 dl linser
250 g chorizo, skivad
4 vitlöksklyftor, oskalade
en stor potatis, skalad och tärnad
2 morötter, skalade och tärnade
½ lök, hackad
Vatten eller grönsaksbuljong
1 msk Rökt mild Paprikakrydda
Extra Virgin Olivolja Anfora Arcobaleno
Salt

Tillagning:
1. Skölj linserna.
2. Lägg linser, chorizo, vitlöksklyftor, morötter och potatis i en stor kastrull.
3. Häll över vatten eller buljong, så det täcker och blir minst tre fingrar över ingredienserna.
4. Koka upp och låt sjuda utan lock, rör om ibland.
5. Stek löken i olivoljan tills den fått färg, krydda med paprikan.
6. Häll över löken i kastrullen, salta.
7. Låt koka i 45 minuter.
8. Ta upp vitlöken med en hålslev, skala och pressa den, och häll tillbaka i grytan.
9. Servera!

Varukorg