Lime & Kokoscheesecake

Denna sammetslena cheesecake är superlätt att göra och ett underbart sätt att använda Thursday Cottages krämiga curd.

Receptet funkar lika bra med deras Lemon Curd, byt bara ut en lime mot en citron i ingredienslistan. Kokosen i cheesecakebottnen kan även bytas ut mot några teskedar torkad ingefära eller kardemumma för den som föredrar det. Bered den helst en dag i förväg.

Tillagningstid: 30 Min + 6-24 timmar i kyl
För 8-10 Pers

Ingredienser:
Till botten
200g söta kex (ex. Brago)
75g smält smör
1 msk riven kokos

Till smeten
1 Burk Thursday Cottage Lime Curd
500g mascarpone
Rivet skal och juice av 1 lime
Florsocker till dekor

Tillagning:
1. Förvärm ugnen till 180°C
2. Smörj kanterna på en springform på 20cm och täck botten med bakplåtspapper.
3. Lägg kexen i en fryspåse och krossa dem med en brödkavel.
4. Häll i en skål tillsammans med kokos och smör, blanda väl.
5. Pressa ner i botten på bakformen.
6. Grädda i ugn 15 minuter, ställ åt sidan och låt svalna.
7. Mixa lime curd, mascarpone, limeskal och juice väl.
8. Häll smeten över kexbotten och jämna ut med baksidan av en sked.
9. Ställ i kylen och låt stelna i mellan 6 till 24 timmar, ju längre desto bättre.
10. Ta bort kanten på formen innan servering och sikta över florsocker.

Varukorg