Ingredienser:
Pasta Mezzi Rigatoni från Delverde (beräkna på ca 70g/person)
2msk olivolja, extra virgin
200g färska eller tinade räkor
3 st vitlöksklyftor
1/2 st röd chili eller 1tsk chili flakes
1 st rödlök
2msk tomatpuré
10-12st körsbärstomater
1dl vitt vin
3msk hummerfond
3dl matlagningsgrädde
2dl pastavatten
1st citron, både saft & zest
1 kruka dill
Tillagning:
- Börja med att koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Spara sedan 2-3dl av pastavattnet innan du häller av den.
- Skiva vitlök, röd chili & rödlök. Halvera körsbärstomaterna. Finhacka dillen, spara några fina kvistar till garnering.
- Hetta upp en panna med olivolja till medelvärme. Lägg i vitlök, rödlök & röd chili. Låt allt bli mjukt, tar ca 5-6min. Tillsätt tomatpuré & körsbärstomater. Låt fräsa med en stund tills körsbärstomaterna karamelliseras.
- Häll på vitt vin och låt det koka bort. Tillsätt sedan hummerfond & matlagningsgrädde. Låt sjuda till önskad konsistens.
- Vänd ner räkor (spara några fina till garnering) & dillen. Smaka av med citronzest & saft.
- Vänd sedan i pastan & späd med pastavatten tills du får en krämig sås.
- Garnera anrättningen med fler räkor & fina dillkvistar.