Pasta Tricolore med Ricotta och Körsbärstomat

Pastan kokar på 2 minuter, det enda du behöver göra är skiva lök och dela på körsbärstomaterna. Snabbare kan det inte bli!

För 4 pers

250g pasta
1 lök
160g ricotta eller liknande ost
2 msk extra jungfruolivolja
40g körsbärstomater, i halvor
en näve ruccola eller basilika, grovt hackat
2 msk kapris
salt

 

Skär löken tunt och stek i en matsked olja tills den är mjuk, salta lätt. Häll i kaprisen -skölj den gärna lätt innan för att få bort sältan från lagen- och körsbärstomaterna och fräs i 5-7 minuter. Koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten, häll av och rör ner i tomatblandningen. Stäng av värmen, rör ned ricottan och basilikan (eller ruccolan om du väljer det) ringla över olivoljan och servera!

Varukorg