Pastasallad med Kyckling & Ekologisk Pesto

Kall kyckling med kokt pasta smaksatt med ekologisk pestosås blir en klassisk och god pastasallad.

Servera varm, ljummen eller kall!

Ingredienser:
300 g Arcobaleno Farfalle
1 rödlök
1 dl Kalamata Oliver Hela
15 cocktailtomater eller 1 stor kvisttomat
150 g fetaost
3 kycklingfiléer
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk Extra Virgin Olivolja Anfora EKO
2 msk vitvinsvinäger
0,5 dl hackad bladpersilja
40 gram blandad sallad

Tillagning:
1. Salta och peppra kycklingfiléerna, banka ut dem lätt och bryn dem runt om i olivoljan. Sänk till medelvärme och täck över med lock eller folie.
2. Låt steka sakta i 10 minuter.
3. Koka under tiden pastan al dente enligt förpackningen. Häll av i durkslag och skölj kall. Lägg i en stor skål.
4. Skala, dela och skiva rödlöken.
5. Dela tomaterna.
6. Skär fetaosten i tärningar eller smula den.
7. Skär kycklingköttet i tärningar.
8. Blanda pastan med den ekologiska peston, rödlök, tomater, ost, oliver, olivolja, vinäger, hackad persilja och kyckling i skålen.
9. Smaka av med salt, vitpeppar samt ev. mer vinäger.
10. Blanda i lite sköljd blandad sallad.
11. Servera pastasalladen med ett gott bröd. Förvara kallt om den ska serveras senare.

Varukorg