Pichanha är en styckdetalj med ursprung i Brasilien som börjat bli populär här hemma.
Fråga efter rostbifflock med kappa (fettrand) i butik.
Tillagningstid 55 min
För 4 pers
Ingredienser:
Senapsgrädde:
2,5 dl grädde
3 msk Dijonsenap Finmalen (eller mer för dig som föredrar starkare smak!)
En liten näve hackad bladpersilja
Svartpeppar
Picanha:
1 Picanha (rostbifflock med kappa)
Extra Virgin Olivolja Anfora Fantasia
NoMu BBQ Rub
Ciabatta toast:
1 Ciabatta
Extra Virgin Olivolja Anfora Fantasia
En näve ruccola
Tillagning:
1. Häll grädden i en liten kastrull och sjud över medelvärme tills den kokat ner till en tredjedel. Ju längre du kokar desto tjockare blir såsen.
2. Ta av kastrullen från plattan och vispa i senap och persilja, smaka av med svartpeppar och ställ åt sidan.
3. Skär ut ett rutmönster i fettet på rosbifflocket, krydda generöst med NoMu BBQ Rub, gnugga sedan in olivoljan.
4. Grilla 3 minuter per sida för medium rare, lägg till 2 minuter per sida om du hellre vill ha medium. Låt köttet vila i 10 minuter innan servering.
5. Värm på senapsgrädden och pensla några skivor ciabatta med olivolja. Grilla dem sedan lätt.
6. Skär köttet i tunna skivor och lägg på brödet tillsammans med en klick senapsgrädde och garnera med ruccola. Servera genast