För 4 pers
Ingredienser:
en stor klick smör
Extra Virgin Olivolja Anfora Fantasia
3 stora rödlökar, tunt skivade eller skurna i klyftor
2 msk NoMu Provencal rub
1 pkt färdig smördeg
1 burk sardeller
8 soltorkade tomater, hackade
12-16 Svarta Picholine Oliver, hackade
havssalt
svartpeppar
färsk basilika, till garnering
Pesto Genovese Eko
Tillagning:
1. Smält en klick smör tillsammans med en rejäl skvätt olivolja i en stekpanna.
2. Tillsätt lök och NoMu Provencal rub och bryn några minuter.
3. Sänk värmen och stek i 20 minuter eller tills löken mjuknat och blivit söt i smaken. Ta av från plattan och låt svalna.
4. Sätt ugnen på 200°.
5. Rulla försiktigt ut smördegen till en rektangel på ½ cm tjocklek och vik upp ut en kant på ca 2cm runtom. Fördela löken jämnt över degen och lägg sardellerna i ett rutnät ovanpå. Strö över de hackade oliverna och tomaterna. Krydda med havssalt och svartpeppar. Var sparsam med saltet eftersom sardellerna har en naturlig sälta.
6. Tillaga i ugn i ca 20-30 minuter, tills degen fått färg.
7. Ta ur ugnen och låt svalna lite innan du garnerar med färsk basilika och några klickar pesto innan servering.