Franska Delikatesser

Franska delikatesser är ett måste på charkbrickan! Här har vi samlat våra noga utvalda franska producenter som erbjuder rånrullar, marmelad, te, maränger, cremé, oljor och senap. Vi lägger stor vikt vid familjeägda företag där recept och hantering utövas med största omsorg och autenticitet.
Nu bevarar och kultiverar den tredje generationen i företaget Dammann till exempel, passionen för teets förtrollande och fängslande egenskaper, som grundades 1692.
1930 grundades Maison Plantin Delices i Provence, ett franskt familjeföretag som etablerat sig som leverantör av tryffel till Frankrikes finaste bord och används fortfarande av kändiskockar som exempelvis Yannick Alléno. Den svarta tryffeloljan kan blandas i majonnäs, bearnaise eller andra såser för en riktig god smakupplevelse!

Visar 1–36 av 58 resultat

gourmetrummet.se – Matkultur från Frankrike. Handla franska delikatesser online

Franska delikatesser online

Den kulinariska vaggan, Frankrike. Om du som vi är stormförtjusta i franska delikatesser så kommer du hitta mängder av fantastiskt goda varor här hos oss. Eller vad sägs om dijonsenap av hög kvalitet, sniglar från Bourgogne och vinäger naturligt smaksatt av franska hallon? När vi väljer ut varor till Gourmetrummet.se så är vi noga med att produkterna håller högsta kvalitet och produceras av producenter som delar vår kärlek och passion för mat. Därför kan du vara säker på det du beställer från oss är precis så bra som du förväntar dig.

Det professionella kökets föregångsland

Det franska köket är ett av de bästa i världen. Det baserar vi inte endast på vår egen kärlek till franska delikatesser, utan även på hur man genom åren hyllat Frankrike som ett föregångsländerna inom professionell matlagning. Många av de allra största, mest välrenommerade kockarna har gjort sin kockutbildning i Frankrike. Och många av de svenska kökstermerna är hämtade från Frankrike. För visst har du anat att ord som blanchera, tranchera, deglacera, pochera, sautera med flera har sitt ursprung i det franska språket och köket?

3 typiskt franska delikatesser och specialiteter

Men vad tänker vi då på när vi tänker på franska delikatesser och mat? Massor på en och samma gång, så klart, men det finns några råvaror som vi gärna lyfter fram som särskilt förknippade med Frankrike. Så – håll till godo, här kommer 3 typiskt franska delikatesser och specialiteter:

1. Vin

Vin är en fransk specialitet. Och med sina över 20 000 vingårdar i landet är de faktiskt världens största producent av vin. Du har säkert stött på några av deras mest kända viner: Chardonnay, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon och Bordeaux-vin.

2. Ost

Ost är en fransk delikatess som är älskad över hela världen. Det finns hundratals olika sorters ost som produceras över hela landet. Du känner kanske framför allt till ostar som Camembert, Roquefort, Stilton och Comte? Placera dem på charkbrickan och njut!

3. Fisk och skaldjur

Ännu en fransk specialitet som avnjuts världen över. En del kanske tänker att Frankrike är en mindre aktör inom skaldjursindustrin, men faktum är att de har ett rikt fiskbestånd. Fisk och skaldjur som lax, öring, torsk, räkor, pilgrimsmusslor, ostron, musslor och hummer är bara några exempel på fisk och skaldjur som fångas i vattnen kring Frankrike.

Matkultur från Frankrike– Gourmetrummet.se

Det finns naturligtvis mycket mer som är värt att nämnas här, och det är egentligen ett bevis nog på Frankrikes avtryck i matvärlden. Här på Gourmetrummet.se älskar vi fransk mat och franska delikatesser och vi hoppas att du ska hitta något som faller dig i smaken. Bon appétit!

Varukorg