Tiramisu med Hallonvinäger

Somrig tiramisu med jordgubbar, björnbär och hallon. Hallonvinäger ger den här efterrätten ett extra lyft.

För 4 Pers

Ingredienser:
300g jordgubbar
100g hallon
100g björnbär
2 msk Hallonvinäger
2 msk florsocker
250g mascarpone
2 färska ekologiska ägg
8st Kex Savoiardi Vicenzovo
½ dl strösocker
½ vaniljstång
Myntablad till dekoration

Tillagning:
1. Lägg undan 2 jordgubbar, 4 björnbär och 4 hallon till dekoration.
2. Skär reste av jordgubbarna i bitar och koka dem tillsammans med några hallon, hallonvinäger och florsocker i 15 minuter till en kompott.
3. Sila kompotten (spara saften!) och låt svalna till rumstemperatur.
4. Vispa äggvitan fast. Vispa mascarpone, strösocker och äggulor och fröerna från vaniljstången.
5. Vänd försiktigt ner den vispade äggvitan i mascarponekrämen.
6. Lägg ett kex i botten på 4 formar, häll över en matsked vardera av jordgubbssaften och täck med mascarponekräm.
7. Lägg i ett nytt lager kex och jordgubbskompott, lite jordgubbsaft, björnbär och hallon och avsluta med mascarponekrämen.
8. Ställ kallt i ett par timmar.
9. När det är dags att servera dekorerar du med bären du sparat och några blad mynta.

Varukorg