Stressiga dagar är ugnsrätter som himlasända. Med det här enkla receptet fixar du snabbt och lätt en näringsriktig måltid. Laxen bidrar med omega-3 och grönsakerna ger en välkommen vitaminboost.
Tillagningstid 40 min
Till 4 Pers
Ingredienser:
4 laxfiléer
20 körsbärstomater
250g champinjoner
200g sockerärter
4 klyftor Inlagda citroner från Marocko
1msk riven ingefära
rostade sesamfrön
till såsen:
2msk sesamolja
3msk soja
3msk teriyakisås
Svartpeppar
Himalayasalt
Tillagning:
1. Förvärm ugnen till 200°C.
2. Lägg laxfiléerna i en smord ugnsform tillsammans med svampen, sockerärterna och körsbärstomaterna.
3. Pressa citronklyftorna över och lägg dem sedan i formen med resten av grönsakerna.
4. Strö över den rivna ingefäran.
5. Häll samman ingredienserna till såsen och rör om, häll över ugnsformen.
6. Strö över sesamfrön och blanda alltsammans ordentligt med händerna.
7. Grädda i ugn i 20 minuter.
8. Servera!