Acetaia Sereni

Familjen Sereni började producera balsamvinäger i början av 1900-talet. Det var mycket vanligt att använda balsamvinäger som krydda i typiska Modena-måltider och Farmor Santina som var hemmafru och lagade mat till sin stora familj. Därför gjorde hon själv varje år några liter balsamvinäger.

Santinas son Attilio, som sålde frukt i Valle dei Ciliegi, blev passionerad av denna extraordinära produkt och började köpa fat och ta hand om familjens produktion av balsamvinäger för att varje år få en liten mängd produkt som han kunde ge bort som gåva till vänner, arbetskamrater och kunder. Det var inte förrän 1982 som Attilios son, Pier Luigi, startade den egentliga försäljningen av balsamvinäger, för att sedan i början av 2000-talet flytta till Villabianca-egendomen på Modenas kullar.

Numera har Acetaia Sereni, med Pier Luigi, hans fru Elisabetta och sönerna Umberto och Francesco, mer än 1500 fat i värdefullt trä och exporterar balsamvinäger av högsta kvalitet över hela världen. Företaget kompletteras med gårdsturism, där typiska Modenesiska rätter erbjuds i kombination med balsamvinäger och olivolja, naturliga och lokala viner och grönsaker från egen trädgård.

Endast ett sökresultat

Varukorg