Vegansk Lasagne

Vegansk lasagne är inte bara nyttigt och väldigt gott, det är dessutom väldigt enkelt att laga!

I det här receptet har vi gjort en härlig fyllning med morötter, lök och squash och toppar sedan lasagnen med tofu, pinjenötter och cocktailtomater. Mumma!

Antal portioner 4

Ingredienser:
Grönsaksfyllning
3 st morötter
2 st gula lökar
1 st squash
Extra Virgin Olivolja Anfora EKO
1.5 msk basilika
1 krm cayennepeppar
1 msk Rökt Mild Paprikakrydda
0.5 tsk salt
2 burkar krossade tomater

Vit sås
5 g mjölkfritt smör
4 msk vetemjöl
8 dl sojadryck
2 krm salt
1 krm Santa Maria Vitpeppar Malen

Montering av lasagnen
1 paket äggfria lasagneplattor
250 g naturell tofu
1 ask cocktailtomater

Tillagning:
1. Sätt ugnen på 220 °C.
Grönsaksfyllning
2. Skala och finriv morötterna. Finhacka löken och tärna squashen.
3. Fräs alla grönsaker mjuka i olja en stor stekpanna.
4. Tillsätt kryddor och krossade tomater. Låt såsen koka ihop ca 4 minuter på svag värme.
Vit sås
5. Smält mjölkfritt smör i en tjockbottnad kastrull på svag värme och rör ner mjölet.
6. Tillsätt mjölken lite i taget, vispa hela tiden och låt såsen koka upp.
7. Tillsätt kryddor och låt såsen koka ca 2 minuter.
Lasagne
8. Skiva tofun tunt och fördela i såsen.
9. Varva grönsaksfyllning, sås och lasagneplattor i en stor, smord ugnsfast form (ca 2.5 liter). Avsluta sista lagret med vit sås.
10. Toppa med halverade cocktailtomater.
11. Strössla över pinjenötter och dra ett varv Santa Maria rocksalt över lasagnen.
12. Tillaga lasagnen i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Stick i lasagnen med sticka eller smal kniv för att se så den är mjuk och genombakad samt har fin färg på ytan.
13. Garnera med färsk basilika och servera med grönsallad.

Varukorg